GiftCard Front

Δωρίστε στους ανθρώπους σας μία ή παραπάνω συνεδρίες.

  • 25 Ευρώ για μία συνεδρία και η κάθε επιπλέον συνεδρία 50 Ευρώ.
  • 70 Ευρώ για θεραπεία ζεύγους.
Επικοινωνήστε μαζί μου για να ενημερωθείτε και για να λάβετε την δωροεπιταγή.
Τηλέφωνα: Σταθερό 210 9627856 & Κινητό 6978186254
Viber ή/και WhatsApp: 6978186254
Messenger: Rose-Anne Kallinikou
Skype: kallinikou.gr
*Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ

Στόχος μας ειναι να ακουστεί η φωνή σας. Ειναι σημαντικό και άκρως βοηθητικό.blog

Μοιραστείτε, διαδώστε, παροτρύνετε, ρωτήστε, απαντήστε, διαβάστε.

Ο,τι σχετίζεται με το θέμα που ακολουθεί το σύμβολο # (hashtag), μπορεί να τεθεί στο νεοϊδρυθέν blog που σκοπό έχει να γίνει ένα ταμπλό ανταλλαγής εμπειριών.

Η άποψη σας μετράει.

Διαδώστε την!

Κάθε μήνα θα εμπλουτίζεται με ένα καινούριο θέμα.

Το θέμα που θα μας απασχολήσει τον Απρίλιο είναι οι κρίσεις πανικού.

Ζούμε σε ένα κόσμο όπου κάθε συζήτηση έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε διαφωνία. Από μελέτη που έγινε σε 10.000 Αμερικανούς ενήλικες, βρέθηκε ότι αυτή την στιγμή είμαστε πιο πολωμένοι και διαιρεμένοι από ποτέ πριν στην ιστορία, που σημαίνει ότι δεν ακούμε τον άλλον. Και είναι λιγότερο πιθανό να συμβιβαστούμε, που σημαίνει πάλι ότι δεν ακούμε τον άλλον. 

Μια συζήτηση απαιτεί μια ισορροπία μεταξύ ομιλίας και ακρόασης και κάπου στην πορεία χάσαμε αυτή την ισορροπία.  Σε ένα ποσοστό ευθύνεται η τεχνολογία.  Περίπου το 1/3 των εφήβων στέλνουν πάνω από 100 μηνύματα την ημέρα.  Και στην πλειοψηφία τους, θα προτιμήσουν να στείλουν μήνυμα στους φίλους τους, αντί να τους μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο. Τα παιδιά ασχολούνται ώρες κάθε ημέρα με ιδέες, παιχνίδια και τους φίλους τους, μέσω οθονών.  Έτσι σπάνια έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την διαλεκτική ικανότητα.  Οπότε πιθανά θα πρέπει να αναρωτηθούμε: «Υπάρχει  κάποια πιο σημαντική δεξιότητα του 21ου αιώνα από το να μπορούμε να διεξάγουμε διαπροσωπικές λογικές, επιδέξιες, συζητήσεις»;

Να συζητάμε με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους, ανθρώπους που μπορεί να απεχθανόμαστε ή να μας αρέσουν, φτωχούς ή πλούσιους, μορφωμένους ή όχι, διαφορετικών αντιλήψεων και εθνικοτήτων, ανθρώπων  που μπορεί να διαφωνούμε πλήρως και παρ’ όλα αυτά να μπορούμε να κάνουμε μια σπουδαία συζήτηση μαζί τους. Το είδος της συζήτησης που φεύγεις με μία αίσθηση ολοκλήρωσης και έμπνευσης, ή αισθάνεσαι σαν να έχεις κάνει μια πραγματική επαφή ή ότι σε έχουν καταλάβει απόλυτα.

Παρακάτω θα σας αναφέρω 10 βασικούς κανόνες που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να συζητάτε καλύτερα, πιο εποικοδομητικά, χωρίς να σπαταλάτε χρόνο, χωρίς να βαριέστε και κυρίως, χωρίς να προσβάλλετε τον άλλον:


Κανόνας 1ος:  Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Μάθετε να είστε παρόντες σε εκείνη την στιγμή.  Μην ασχολείστε με το κινητό σας, ή να κόψετε σαλάτα, ή να βρείτε τα κλειδιά σας.  Μην σκέφτεστε τι θα φάτε το βράδυ, ή τον καυγά σας με τον συνάδελφο στο γραφείο. Αν θέλετε να φύγετε από την συζήτηση, απλά φύγετε.  Αλλά μην είστε μισοί εκεί και μισοί αλλού.

Η μελαγχολία μπορεί να διαταράξει πολύ σοβαρά την ζωή ενός ατόμου καθώς και την ικανότητα του στο να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις.

Ορισμένα από τα συμπτώματα της μελαγχολίας είναι:

  • συναισθήματα λύπης
  • ένταση
  • μειωμένο ενδιαφέρον ή μειωμένη απόλαυση για συνηθισμένες δραστηριότητες ή hobbies
  • έλλειψη ενέργειας
  • ανικανότητα συγκέντρωσης
  • ανησυχία
  • αλλαγή στα ωράρια ύπνου
  • αίσθηση αναξιότητας
  • αίσθηση απαισιοδοξίας
  • ενοχές
  • ακόμα και σκέψεις αυτοκτονίας

Όλα τα θέματα που αφορούν την αναπαραγωγή (υπογονιμότητα, αποβολή, έκτρωση, εγκυμοσύνη, μητρότητα σε μικρή ηλικία), δυνητικά δημιουργούν μεγάλο συναισθηματικό φορτίο στους εμπλεκόμενους.

Το άγχος είναι μια συνηθισμένη κατάσταση και μια λογική αντίδραση όταν αισθανθούμε φόβο ή απειλή. Η σοβαρότητα - σφοδρότητα - του άγχους διαφέρει από άτομο σε άτομο. Παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, η φυλή, η οικονομική κατάσταση, η ποιότητα της φροντίδας κατά την παιδική ηλικία, η ποιότητα της ζωής και η κοινωνική υποστήριξη, επιδρούν πάνω στην αίσθηση θεώρησης μίας κατάστασης ως στρεσογόνου.

Οι κρίσεις πανικού είναι εκδηλώσεις υπέρμετρης αγωνίας. Η αγωνία είναι ένα κοινό συναίσθημα και μια φυσική αντίδραση σε απειλητικές καταστάσεις.

Οι κρίσεις πανικού είναι πολύ οδυνηρές και τα συμπτώματα τους συνήθως είναι:

Η ανάγκη να αποδράσουμε από τα καθημερινά προβλήματα μας ή από τα συναισθήματα μας, ακόμα και από τον ίδιο μας τον εαυτό, μπορεί να οδηγήσει σε συνήθειες ή συμπεριφορές όπως το ποτό, τα ναρκωτικά, τον τζόγο, ή την ψυχαναγκαστική βουλιμία, που αργότερα καταλήγουν να κυριαρχούν στην ζωή μας. Πολλοί λόγοι και αγιάτρευτα ψυχικά τραύματα, μπορεί να αποτελούν την ρίζα της εθιστικής αυτής συμπεριφοράς.

Οι διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί να αποβούν δύσκολες ακόμα και στις καλύτερες στιγμές. Μερικές φορές το να σχετιστείς με κάποια άτομα, είτε αυτά είναι ο σύντροφος σου, είτε οι γονείς σου, ή το παιδί σου, ή οποιοσδήποτε άλλος κοντινός συγγενής ή φίλος, μπορεί να σου είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατον.

Ο αλκοολισμός είναι ασθένεια που παρουσιάζει τα εξής τέσσερα συμπτώματα:

  1. Διακαή πόθο: Σφοδρή δίψα και λαχτάρα για ποτό.

  2. Χάσιμο ελέγχου: Από την στιγμή που κάποιος ξεκινάει να πίνει, του είναι αδύνατο να σταματήσει.

  3. Φυσική εξάρτηση: Στερητικά συμπτώματα, όπως ναυτία, εφίδρωση, τρέμουλο και άγχος με το που σταματάνε να πίνουνε.

  4. Εθισμό: Ανάγκη να καταναλώνει μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ προκειμένου να «φτιαχτεί».

Μερικές φορές όταν έχουμε εκτεθεί σε ένα τραύμα, είτε αυτό ήταν ένα ξαφνικό γεγονός, είτε ήταν μια παρατεταμένη εμπειρία όπως μια παιδική κακοποίηση ή εγκατάλειψη, αναπτύσσουμε την ικανότητα να αποκόπτουμε τον εαυτό μας από τα συναισθήματα που συνδέονται με την τραυματική εμπειρία.

Αν συμβεί κάτι που συνειδητά ή ασυνείδητα μας θυμίσει εκείνες τις στιγμές υπάρχει περίπτωση να αποκοπούμε, δηλαδή να αναπτύξουμε «διπλή προσωπικότητα».

Η αποκοπή αυτή στο παρελθόν αποτελούσε μια αποτελεσματική άμυνα για τον παθόντα ενάντια στον πόνο του τραύματος. Αργότερα ως ενήλικας η άμυνα αυτή αναστέλλει την φυσιολογική λειτουργία της ζωής του, δημιουργώντας συναισθηματική απόσταση μεταξύ αυτού και των άλλων, επηρεάζοντας έτσι τις σχέσεις φιλίας του ή ακόμα και τις εργασιακές σχέσεις του.

Η ομοφυλοφιλία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις: όμοιος + φύλο + φιλία, που σημαίνει «αυτός που είναι φίλος του ιδίου φύλου». Ευρύτερα όμως έχει καθιερωθεί ως «η ερωτική έλξη και/ή σεξουαλική επαφή ατόμου προς άτομο του ιδίου φύλου».

Η ομοφυλοφιλία σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζεται αρνητικά κυρίως από την εκκλησία που την θεωρεί αμαρτία, αλλά και σε πολλές κοινωνίες είναι στιγματισμένη ως ανεπιθύμητο φαινόμενο.

Ένας άνθρωπος μπορεί να τρομοκρατηθεί από ένα αντικείμενο ή μια κατάσταση και σαν αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να απομακρυνθεί για να την αποφύγει.

Μερικές φοβίες μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν «απλές φοβίες» διότι σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή κατάσταση. Αυτές μπορεί ν’ αποτελούν, την φοβία για τις αράχνες (αραχνοφοβία), την φοβία για τα ύψη (υψοφοβία), την φοβία να πετάξει κανείς με αεροπλάνο, κτλ.

Η αποφυγή του αντικειμένου ή της κατάστασης που μας φοβίζει ενδέχεται να σοβαρέψει την φοβία μας και να καταλήξει να επενεργεί αρνητικά σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Ενώ οι συνάνθρωποι μας θεωρούν το αντικείμενο ή την κατάσταση του φόβου μας ακίνδυνη, το άτομο που υποφέρει από την φοβία νιώθει απομονωμένο.

Τελευταία νέα μας & προσφορές

22
Μαρ2019
10 Τρόποι για μία καλύτερη συζήτηση

10 Τρόποι για μία καλύτερη συζήτηση

Ζούμε σε ένα κόσμο όπου κάθε...

17
Δεκ2018
Τα μυστικά μια σωστής επικοινωνίας

Τα μυστικά μια σωστής επικοινωνίας

Αυτό είναι ένα ενσωματωμένο αρχείο παρουσίασηMicrosoft...

17
Δεκ2018
ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΣΩΣΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΣΩΣΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΣΩΣΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...

17
Δεκ2018
ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Αναφέρομαι στις ικανότητες, τα ταλέντα και...

08
Δεκ2018
Διάλεξη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Μαρκόπουλου

Διάλεξη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Μαρκόπουλου

2ωρη διάλεξη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Μαρκόπουλου...

28
Μαρ2017
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ

1) Στόχος μας ειναι να ακουστεί...

21
Οκτ2016
Νέες Ομάδες Αυτογνωσίας

Νέες Ομάδες Αυτογνωσίας

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΡΑ 2 ξεχωριστές Kαινούργιες...

01
Οκτ2016
Ανανέωση της ιστοσελίδας

Ανανέωση της ιστοσελίδας

Με στόχο την διαρκή βελτίωση της...

Newsletter

Συμπληρώστε τα πεδία και μάθετε πρώτοι τα νέα μας και τις προσφορές μας.
Όροι και Προϋποθέσεις
Xρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα...